Kosár

Az Ön kosara még üres.
Termékek megrendeléséhez kérjük használja a "Kosár"-ba gombot!

Promóciós kód


Pénzvisszafizetési garancia
Ügyfélszolgálat
Bankkártyás fizetési lehetőség
Vodafone Kedd elfogadóhely
Vital magazin vásárlóinknak
Ajándék vásárlóinknak
Bio Hair kupon
Ikon pontkártya
Ingyenes szállítás nap
Pick Pack Pont
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Árukereső.hu Árak és paraméterek összehasonlítása az Árukeresőn

PURICOM víztisztító eszközök és szűrők


PURICOM Háztartási víztisztító eszközök és szűrők!
 
A PURICOM története
 
A Puricom Water Industrial Corporation 1989-ben alakult Tajvanban. Az alap elképzelés az volt, hogy a vízkezelők és víztisztítók egyre növekvő piacát a lehető leghatékonyabban és a legmagasabb minőségű termékekkel szolgálják ki, legyen szó, tervezésről, fejlesztésről, gyártásról vagy akár értékesítésről. A cég fennállásának már 2.! évében az élre küzdötte magát az RO készülékek és kiegészítők gyártásában. A Puricom  R+D+I (kutatás, fejlesztés, innováció) tevékenységeket végez, valamint saját laboratóriumában felügyeli és ellenőrzi a gyártási folyamatokat a termékek és szolgáltatások magas színvonalának folyamatos biztosítása érdekében. Az R&D&I eredményeknek köszönhetően ma is a világ vezető RO készülékeket és kiegészítőket gyártó cége.  Az igen széles termékpaletta tartalmaz pult alatti, vagy pultra helyezhető készülékeket, álló vízadagolókat , ipari vízkezelőket, kiegészítőket, és mindezekhez a legjobb minőségű csatlakozókat, szűrőket, szűrőházakat, valamint nyomásfokozó pumpákat használják. A vásárlói igények megkövetelték, hogy a cég berendezkedjen Európában is, így a Puricom Europe 2006-ban megnyitotta kapuit.

A Puricom egy jól ismert márkanév Európában, a Közép-Keleten, Japánban, és Délkelet-Ázsiában. A kutatásoknak és a fejlesztéseknek köszönhetően a Puricom márkának több, mint 70 országban van képviselete, és a kínálatában több, mint 40 féle modell szerepel, melyek rendelkeznek CE, TUV, és Taiwan SGS tanúsítványokkal.

A legjobb minőség biztosításának érdekében, a Puricom csakis ismert, minőségi márkák kiegészítőit használja, mint például a brit John Guest csatlakozók és csövek, és Filmtec membránok. A Puricom a WQA (Water Quality Association) tagja.

A kezdetektől két dolog vezérli a céget, ami nem tűr kompromisszumot: a minőség és a folyamatos fejlesztés.  Az aktuális trendek kielégítésének, és az előrelátásnak köszönhetően a Puricom mindig készen áll arra, hogy megfeleljen a rohamosan változó ipar igényeinek.

Hitvallásunk: A tisztított víznek az utolsó cseppig igazán tisztának kell lennie.

 

 

Miért fontos a víztisztítás és milyen víz folyik az ivóvízhálózatból?

 

1994. január 1-től a felszíni vizek minősítése a MSZ 12749 szabvány szerint történik hazánkban. A szabvány vízfolyásonként az országos törzshálózat keretében írja elő a mintavételek helyét, és annak gyakoriságát, és meghatározza a felszíni víz minősítésének szempontjait. Nem foglalkozik a szabvány a vízhasználatok szerinti és a biológiai vízminősítéssel.
 
Felső határértékek Magyarországon:
 • Arzén10 μg/l
 • KOl (mg/l) 3,5
 • Klorid (mg/l) 100
 • Vas (μg/l) 200
 • Mangán (μg/l) 50
 • Nitrát (mg/l) 50
 • Nitrit (mg/l) 0,1
 • Ammónium (mg/l) 0,2
 • Összes keménység (CaO mg/l) 50-350
 • Vezetőképesség (μS/cm) 2500
 • Nátrium (mg/l) 200
 • Szulfát (mg/l) 250
 • pH 6,5-8,5 

 

Az MSZ 12749 szabvány alapján a vizek öt minőségi osztályba sorolhatók:

 

I. osztály: kiváló víz
 
Mesterséges szennyező anyagoktól mentes, tiszta, természetes állapotú víz, amelyben az oldottanyag-tartalom kevés, közel teljes az oxigéntelítettség, a tápanyagterhelés csekély és szennyvízbaktérium gyakorlatilag nincs.
 
II. osztály: jó víz
 
Külső szennyezőanyagokkal és biológiailag hasznosítható tápanyagokkal kismértékben terhelt, mezotróf jellegű víz.
A vízben oldott és lebegő, szerves és szervetlen anyagok mennyisége, valamint az oxigénháztartás jellemzőinek évszakos és napszakos változása az életfeltételeket nem rontja. A vízi szervezetek fajgazdasága nagy, egyedszámuk kicsi, beleértve a mikroorganizmusokat. A víz természetes szagú és színű. Szennyvízbaktérium igen kevés.
 
III. osztály: tűrhető víz
 
Mérsékelten szennyezetett (pl. tisztított szennyvizekkel már terhelt) víz, amelyben a szerves és szervetlen anyagok, valamint a biológiailag hasznosítható tápanyagterhelés eutrofizálódást eredményezhet. Szennyvízbaktériumok következetesen kimutathatók.
Az oxigénháztartás jellemzőinek évszakos és napszakos ingadozása, továbbá, az esetenként előforduló káros vegyületek átmenetileg kedvezőtlen életfeltételeket teremthetnek. Az életközösségben a fajok számának csökkenése és egyes fajok tömeges elszaporodása vízszíneződést is előidézhet. Esetenként szennyezésre utaló szag és szín is előfordul.
 
IV. osztály: szennyezett víz
 
Külső eredetű szerves és szervetlen anyagokkal, illetve szennyvizekkel terhelt, biológiailag hozzáférhető tápanyagokban gazdag víz. Az oxigénháztartás jellemzői tág határok között változnak, előfordul az anaerob állapot is.
A nagy mennyiségű szerves anyag biológiai lebontása, a baktériumok száma (ezen belül a szennyvízbaktériumok uralkodóvá válnak), valamint az egysejtűek tömeges előfordulása jellemző. A víz zavaros, esetenként színe változó, előfordulhat vízvirágzás is. A biológiailag káros anyagok koncentrációja esetenként a krónikus toxicitásnak megfelelő értéket is elérheti. Ez a vízminőség kedvezőtlenül hat a magasabb rendű vízi növényekre és a soksejtű állatokra.
 
V. osztály: erősen szennyezett víz
 
Különféle eredetű szerves és szervetlen anyagokkal, szennyvizekkel erősen terhelt, esetenként toxikus víz. Szennyvízbaktérium-tartalma közelít a nyers szennyvizekéhez.
A biológiailag káros anyagok és az oxigénhiány korlátozzák az életfeltételeket. A víz átlátszósága általában kicsi; zavaros. Bűzös, színe jellemző és változó. A bomlástermékek és a káros anyagok koncentrációja igen nagy, a vízi élet számára krónikus, esetenként akut toxikus szintet jelent.
 
A vízminőség napszakos és évszakos változást is mutat. Ezért lényeges, hogy megfelelő mintavételi gyakorisággal elegendő mennyiségű adathoz jussunk a víztest minősítéséhez. A szükséges mintavételi gyakoriságot az MSZ 12749 számú szabvány pontosan meghatározza.

 

 
Milyen a jó ivóvíz?
 
A közfogyasztású ivóvizeket Magyarországon az Országos Közegészségügyi Intézet, valamint a helyi Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vizsgálja és ellenőrzi.
A közegészségügyi előírások a főzésre, mosogatásra, testi tisztálkodásra szolgáló víztől ugyanazokat a tulajdonságokat követelik meg, mint az ivóvíztől.
 
Színtelen, átlátszó:
 
a vasoxihidrát vörösessé, az algák zöldessé, a tőzeges talaj sárgássá festi, míg az algák, baktériumok, agyag, és homok zavarossá tehetik a vizet.
 
Szagtalan:
 
A kénhidrogén, klór, klórfenolok, szerves anyagok, gyári termékek és gázok élvezhetetlenné, nagyobb mértékben az egészségre is károssá tehetik a vizet.
 
Kellemes ízű:
 
A tőzeges talajból származó vizek úgynevezett mocsárízzel, a magnéziumsók keserű, salétromsavas sók édes, a kloridok sós, a vas tintaízű vizet eredményeznek.
 
Kellemes hőfokú legyen:
 
A legjobb a 10-14 °C-os ivóvíz.
 
Ne legyen sem túl lágy, sem túl kemény:
 
A víz keménységét a benne oldott kalcium, és magnéziumsók adják. Minél magasabb az oldott ásványianyag tartalma, annál kellemesebb fogyasztású, ellenben annál alkalmatlanabb a háztartási berendezések üzemeltetésére (vízkő).
 
Ne tartalmazzon az egészségre ártalmas szennyező, fertőző anyagokat:
 
A vizsgáló laboratóriumok ki tudják mutatni a levegőből, a talajból bekerült szennyező anyagok mennyiségét. A vegyi anyagok közül a nitrát, de különösen a nitrit szennyeződés alkalmatlanná teszi, míg a nagyobb mennyiségű fluor a fogak elszíneződését, esetleg fogszuvasodást is okoznak. Vas és mangán szennyeződéseket levegőztetéssel, aktívszénen való átszűréssel javítják. A jódhiánytól golyvát kaphatnak az emberek. Előfordulhat még a fekáliával való fertőzés, ilyen esetekben a kólibaktérium okozta hasmenéssel kell számolnunk, ennek megszüntetésére felforralják, ultraibolya fénnyel besugározzák, vagy ozonizálják, klórozzák, vagy ezüst elektrokatadinezésével tisztítják meg a vizet. A háztartási és ipari víztisztítás jelenleg igen elterjedt módszere még a fordított ozmózis elve alapján történő víztisztítás.
 
Források: Wikipedia, Puricom Magyarország, Belügyminisztérium Vízügyi főigazgatóság


| 
|

Ajánlott termékek

Mama Drog Iglicgyökér

A termék ára:
251 Ft

3 IKON pont

Thermál Haj És Fejborápoló Krém

A termék ára:
1.140 Ft

11 IKON pont

Wtn Szérum Borfiatalításra

6 %

akciós termék
Wtn Szérum Borfiatalításra
A termék ára:
9.540 Ft

95 IKON pont

Health First D3-Vitamin 25 Mcg/1000ne

A termék ára:
3.794 Ft

38 IKON pont

Luuf Torokpasztilla Izlandi Zuzmóval

A termék ára:
1.809 Ft

18 IKON pont

Teekanne Green Tea Gyömbér-Citrom 20x1,75g

4 %

akciós termék
Teekanne Green Tea Gyömbér-Citrom 20x1,75g
A termék ára:
391 Ft

4 IKON pont

Land Leben Croutons Fuszeres

A termék ára:
349 Ft

3 IKON pont

Pami Mogyoróvaj Smoothy

A termék ára:
866 Ft

9 IKON pont

Herbária Homoktövis Kapszula

A termék ára:
2.791 Ft

28 IKON pont

Natura Gyümölcscukor

A termék ára:
272 Ft

3 IKON pont

Medi Fleur Felfekvést Megelozo Gél

A termék ára:
2.322 Ft

23 IKON pont

Medinatural 100% Illóolaj Római Kamilla

A termék ára:
2.673 Ft

27 IKON pont

Gerani Homoktövis Olaj

A termék ára:
1.646 Ft

16 IKON pont

Aby Linan Csíráztatott Lenmagliszt

4 %

akciós termék
Aby Linan Csíráztatott Lenmagliszt
A termék ára:
550 Ft

6 IKON pont

Bio Menü Bio Spirulina Por

6 %

akciós termék
Bio Menü Bio Spirulina Por
A termék ára:
3.583 Ft

36 IKON pont

Kecsketejes Szappan Körömvirággal

4 %

akciós termék
Kecsketejes Szappan Körömvirággal
A termék ára:
461 Ft

5 IKON pont

Netamin B12-Vitamin

A termék ára:
1.007 Ft

10 IKON pont

Herbária Mecsek Gyomortea 25x1g

4 %

akciós termék
Herbária Mecsek Gyomortea 25x1g
A termék ára:
796 Ft

8 IKON pont

Natura Fasírtpor Szezámos

A termék ára:
261 Ft

3 IKON pont

Szójavit Intim Gél

A termék ára:
1.330 Ft

13 IKON pont

Stavi-Flexin Porcerosíto Kapszula

A termék ára:
4.447 Ft

44 IKON pont

Mézes Mandulás Sárgabarackszelet

A termék ára:
311 Ft

3 IKON pont

Herbária Fekete Tea Citrom 10x1g

4 %

akciós termék
Herbária Fekete Tea Citrom 10x1g
A termék ára:
147 Ft

1 IKON pont

Szilas Aroma Max Szilvórium

A termék ára:
90 Ft

1 IKON pont

Helan Mályva szappan 100gr

4 %

akciós termék
Helan Mályva szappan 100gr
A termék ára:
1.290 Ft

13 IKON pont

San Benedetto Zero Arancia

A termék ára:
245 Ft

2 IKON pont